sâmbătă, 9 aprilie 2016

Primul document pe care l-am imprimat vreodată a fost o poezie de Eminescu

Primul document pe care l-am imprimat vreodată a fost o poezie de Eminescu
Era iunie, la finalul clasei a IV-a, o zi cu cer senin, de un albastru clar. Pe la ora prânzului ajung acasă după școală, îmi pune mama să mănânc și mă întreabă ce am făcut la școală. Pe un ton trist, îi răspund că totul a fost bine, doar că domnul învățător a dat temă celor care au calculator să scrie poezia "Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie", de Mihai Eminescu într-un document, ca apoi să îl printeze pe hârtie pentru toată clasa, să aibă fiecare fișa lui de lucru. Totodată, cine ar fi făcut asta ar fi fost recompensat și apreciat în fața clasei. Doar că noi, pe vremea aceea, nu aveam imprimantă, însă părinții știau că de mult timp îmi doream.

Mama, cu privirea ei blândă, se uită la mine și îmi spune "Mergi până la calculator, avem o surpriză pentru tine". Curios din fire, o rup de fugă de la masă direct în dormitor, unde era biroul, și văd o cutie mare, împachetată frumos, așezată lângă monitorul calculatorului. Nu știam ce mă așteaptă, dar orice ar fi fost, trebuia să fie de valoare.
Îl înconjor cu privirea, încerc să îl ridic să îi văd greutatea, ca să îmi dau seama ce ar putea fi, și o iau pe ghicite:

"Este o mașină de curse mare?"
"Mai încearcă."
"Este...un puzzle?" (bine, era prea mare ca să fie un puzzle, dar mi-am încercat norocul)
"Nici acum nu ai ghicit."

Ce să fie oare? Eram confuz. Știam că ai mei nu aveau banuți pentru a cumpăra o imprimantă, deci am exclus varianta asta din start. Mă gândeam că o fi ceva pentru școală, mai multe cărți, haine, sau niște jucării.

"Nu vrei mai bine să desfaci cadoul?"

Mă uit la mama, mă uit la cutie, mă uit la mama din nou, și mă apropii de cadou. Desfac fundița, apoi trag ușor de foaia de împachetat, ca să nu o rup foarte tare, și pe măsură ce desfac mai mult, încep să îmi dau seama ce este. Da! O imprimantă alb-negru Canon!!!

Am rămas cu ochii mari, făcând aceleași gesturi cu privirea, când la mama, când la imprimantă, când la mama din nou. Nu îmi venea să cred! Am luat-o în brațe, am pupat-o mult, apoi am dat drumul la calculator și am început să desfac cutia. Am scos imprimanta și cablurile, am montat tot, am conectat apoi la calculator și am instalat driverul pentru imprimantă de pe cd. Aveam deja calculator de doi ani și mai făcusem procesul acesta și pentru doi prieteni care nu prea se descurcau cu driverele.

În sfârșit, când totul a fost gata, am deschis documentul word cu poezia "Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie" de Mihai Eminescu, pentru că o aveam deja scrisă, și apoi i-am dat print. Câteva zeci de secunde după, m-am văzut cu foaia în mână, printată la imprimanta noastră. Ce fericire!

Și cam asta este povestea primului print făcut de mine vreodată.

Am acceptat provocarea de la Canon de a scrie această poveste, pentru că de curând au lansat campania "Canon Cashback plus 3 ani garanție", pentru a îi ajuta pe cei care doresc să își cumpere imprimantă. Pe scurt, dacă îți cumperi una din imprimantele din această listă și te înregistrezi pe site, vei avea 3 ani garanție pentru imprimanta ta (în mod normal, garanția este de un an, iar Canon suplimentează cu încă doi) și, în plus, îți returnează o parte din suma cheltuită pe imprimantă (între 90 și 270 de lei, în funcție de modelul imprimantei).

Ce mai aștepți? Intră pe http://www.canon.ro/officewarrantypromotion/ și ia-ți o imprimantă nouă Canon.

Pe curând.

Canon Cashback plus 3 ani garantie - promotie la imprimante - Silviu Pal Blog