miercuri, 3 august 2016

F64 lansează programul "Prima casă" pentru căței

Prima casa pentru catei - Campanie F64 - Silviu Pal Blog
De-a lungul carierei mele de fotograf, am avut ocazia să experimentez foarte multe tipuri de fotografie, printre care se numără fotografia de eveniment, fotojurnalism, nud, peisaj, familie, moda și de călătorie. Fiind aproape de fundația "Light into Europe", am fotografiat și pui de labrador alergând prin iarbă, câini care urmau să devină câini ghizi pentru orbi. A fost o experiență foarte interesantă, care m-a solicitat destul de mult, având în vedere faptul ca am alergat, la propriu, după ei. O adevărată distracție! Îmi aduc aminte că fotografiile au avut succes și cei din fundație au reușit să strângă fonduri suficiente pentru a dresa acești pui de câine să fie adevărați parteneri de viață pentru cei care nu au posibilitatea să vadă lumina zilei.
Azi, prietenii mei de la magazinul de echipamente foto-video F64 au lansat programul "Prima casă" pentru căței. În urma unei ședinte foto în studioul F64 făcută de Tibi Mînzu, câini abandonați și găzduiți la "Asociația pentru Protecția Animalelor Robi" au șansa să își găsească cu mai mare ușurință stăpâni.



Proiectul a fost inițiat de Ana Măreșescu, Event & Training Manager la F64. Iată câteva cuvinte despre motivul pentru care Ana a ales să se implice într-o astfel de acțiune:

"Fotografia este unul dintre cele mai puternice mijloace de comunicare așa că ne-am gândit să punem acest instrument în slujba binelui. Pornind de la această idee, a luat naștere «Programul Prima Casă pentru Căței». Ne-am dorit ca imaginile să devină vocea celor care nu cuvântă și să încurajăm în acest fel procesul de adopție. Noi am început cu cățeii, însă acest program poate să funcționeze și pentru restul de necuvântătoare. Sper ca povestea noastră să îi inspire și pe alți iubitori de animale și fotografie, care să ducă povestea mai departe. Pe scurt, fotografia face bine!".

Programul se va desfășura timp de o lună și toți cei interesați să adopte unul dintre câinii pe care F64 îi prezintă pe în albumul dedicat de pe pagina de Facebook o pot face foarte ușor. Trebuie doar să trimită un mail la adresa asociatia.robi@gmail.com și să treacă în subiect "Programul Prima Casă pentru Căței". Cei care doresc să ajute trebuie să știe și că adopția poate fi la distanță, modalitate care presupune plata unei sume lunare, pe o perioadă determinată sau nu, pentru asigurarea hranei animalului. De asemenea, blogul F64 va fi o resursă de informare despre proiect și sunt pregătite câteva surprize de-a lungul derulării campaniei.

Apreciez mult gestul echipei F64 și mulțumesc Anei Mareșescu pentru inițiativă.

Mai multe detalii pe blogul F64 și pe hashtag-ul #LaF64FotografiaFaceBine.