vineri, 9 decembrie 2016

O poveste italiană de familie – gelato Siviero Maria

retete de inghetata ce au ca și ingredient principal gelato Siviero Maria
Am descoperit înghețata Siviero Maria prin intermediul fetelor de la Creative Ideas, și de atunci mi-a rămas în suflet. O înghețată foarte bună, cu o poveste de familie în spate.

Totul a început atunci când Guglielmo Visani, fondatorul brand-ului Siviero Maria, a avut dorința de a transmite și generațiilor următoare tradiționalele rețete de gelato autentic italian, dedicând întreaga sa afacere familiei și în mod special, soției sale – Maria Siviero, al cărei nume este purtat și astăzi de acest brand de gelato autentic italian. De aici a plecat și conceptul de Il nostro gelato italiano. Per la tua famiglia.

Și pentru că decembrie înseamnă mese festive, sărbătoare, Siviero Maria propune și trei idei de deserturi ce au ca și ingredient principal gelato Siviero Maria, care promit să transforme gelato într-un desert sofisticat, ideal pentru a fi servit cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

retete de inghetata ce au ca și ingredient principal gelato Siviero Maria

Cele trei idei de deserturi cu Siviero Maria sunt special concepute pentru a satisface gusturile tuturor membrilor familiei, deoarece în concepția italienilor fiecare masă trebuie să se încheie cu un gelato autentic italian. În acest sens, brand-ul Siviero Maria propune următoarele trei idei de deserturi: limone sorbetto cocktail cu gelato Limone di Sicilia, biscuiți cu lămâie și ghimbir, serviți alături de gelato Fragola și choux la crème cu gelato Cioccolatissimo Siviero Maria.

retete de inghetata ce au ca și ingredient principal gelato Siviero Maria

Pentru prepararea cocktailului limone sorbeto este nevoie de un pahar de cocktail cu picior se toarnă 50 ml de votcă, la care se adaugă o cupă de sorbet Siviero Maria Limone di Sicilia și se decorează cu câteva frunze de mentă proaspătă.

Pentru o gustare dulce și rapidă, Siviero Maria propune ca biscuiții cu ghimbir și lămâie să se servească alături de 1-2 cupe de gelato Siviero Maria. Atunci când se dorește un desert puțin mai sofisticat, gelato Siviero Maria se poate servi și cu choux a la crème sau profiterol.

"Românii au început să experimenteze din ce în ce mai mult din bucătăria internațională, iar aceștia au devenit mai deschiși în a pune pe masa de sărbători deserturi din ce în ce mai speciale. Gelato Siviero Maria poate fi consumat ca atare chiar și în sezonul rece sau ca și ingredient principal în deserturi. Fiind un brand cu puternice legături de familie, ne place să considerăm că gelato Siviero Maria poate fi savurat atât în familie, dar și alături de prietenii, deoarece și ei pot face parte din familie." a declarat Liliana Bock, Brand Manager Maresi Foodbroker.

Siviero Maria - Gelato de poveste din 1958

Povestea Siviero Maria a început în 1958, când Guglielmo Visani a creat un GELATO, acea înghețată italiană autentică, realizată manual, pe care a numit-o în cinstea soției sale, Maria. Născut în Romagna, el și-a dorit ca rețetele vechi și metodele de preparare a înghețatei tradiționale italiene să fie păstrate și duse mai departe. Și a reușit. Chiar și astăzi, după mai bine de jumătate de secol, cutiile cu gelato Siviero Maria sunt umplute manual, pentru a-și păstra consistența cremoasă și fiecare cutie este unică, pentru că și decorarea este realizată manual de maeștrii gelatieri.
retete de inghetata ce au ca și ingredient principal gelato Siviero Maria

Despre Siviero Maria

Siviero Maria este un brand de gelato autentic italian, ce poate fi găsit și în România într-o gamă variată de sortimente: de la variantele clasice cu ciocolată, căpșuni sau vanilie de Madagascar, la sortimente speciale cum sunt Crema di Firenze, Bacio – ciocolată cu alune sau Fistic Gianduja – fistic cu sirop de cacao. În plus, Siviero Maria are și câteva arome 100% italiene precum Tiramisu, Stracciatella și Affogato all’ cioccolato.

Brandul Siviero Maria este distribuit în Romania de compania Maresi Foodbroker către principalele lanțuri de magazine din țară: Carrefour, Auchan, Billa, Mega Image, Kaufland, Cora, Selgros la pretul recomandat de 21.99 lei.

Mai multe pe www.sivieromaria.ro.

Comunicat de Creative Ideas.

retete de inghetata ce au ca și ingredient principal gelato Siviero Maria retete de inghetata ce au ca și ingredient principal gelato Siviero Maria retete de inghetata ce au ca și ingredient principal gelato Siviero Maria