luni, 19 septembrie 2016

"Cei șapte magnifici" - din 23 Septembrie în cinematografele Cinema City

Silviu Pal Blog - The Magnificient Seven - din 23 Septembrie, Cinema City, Cine Forum, Forum Film
"Cei șapte magnifici / The Magnificent Seven", cea mai recentă producție a Metro-Goldwyn-Mayer Pictures și Columbia Pictures, este o readaptare modernă a unei povești clasice într-un western de acțiune ce redă povestea a șapte pistolari justițiari care eliberează o comunitate de sub teroarea unor bandiți. Filmul "Cei șapte magnifici / The Magnificent Seven" este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 23 septembrie 2016, fiind disponibil şi în format IMAX. În regia lui Antoine Fuqua, filmul spune povestea locuitorilor unui sat mexican care se văd nevoiți să apeleze la ajutorul a șapte pistolari pentru a scăpa de o gașcă de bandiți ce îi exploatează și îi terorizează.

Produs de Metro-Goldwyn-Mayer Pictures și Columbia Pictures, în colaborare cu LStar Capital și Village Roadshow Pictures, filmul "Cei șapte magnifici / The Magnificent Seven" îi are în distribuție pe Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio, Byung-Hun Lee, Manuel Garcia-Rulfo, Martin Sensmeier, Haley Bennett, Matt Bomer și Peter Sarsgaard. Producători sunt Roger Birnbaum și Todd Black, iar scenariul este semnat de Nic Pizzolatto (cunoscut pentru serialul "Detectivii din California") și Richard Wenk.

"Când cei de la MGM mi-au cerut să fac un film western am fost foarte încântat, mai ales pentru că eu am crescut cu astfel de producții", spune regizorul Antoine Fuqua care, în copilărie, se uita la filme western cu bunica lui. "Apoi m-am întrebat de ce să fac un western azi, de ce ar fi important. Iar răspunsul a fost: se întâmplă atâtea în lume, e multă tiranie, ei bine, asta îl face relevant. E nevoie de un grup special de oameni care să lupte cu tirania asta", comentează regizorul.

Ideea acestui nou film s-a născut în 2010, când Roger Birnbaum a ajuns la conducerea MGM și a dobândit acces în bogata arhivă a studioului. Frunzărind titlurile de colecție a remarcat pelicula anului 1960 intitulată „Cei șapte magnifici / The Magnificent Seven” care îi plăcuse teribil în vremea studenției.

Acum, însă, a aflat cu uimire că la baza ei se află filmul japonez "Cei șapte samurai", regizat de Akira Kurosawa, un clasic al genului. Atunci i-a venit lui Birnbaum ideea de a reface povestea celor șapte justițiari. Așa că atunci când a revenit la rolul de producător s-a apucat imediat de idee, căutând o perspectivă nouă și modernă asupra poveștii.

Aici a intrat în scenă Antoine Fuqua a cărui primă propunere pentru film a fost Denzel Washington, care joacă rolul lui Chisolm, șeful găștii de pistolari, un fel de omul potrivit la locul potrivit. Următorul actor ales pentru un rol în gruparea magnificilor a fost Chris Pratt, care îl întruchipează pe Josh Faraday, mâna dreaptă a lui Chisolm. Apoi în distribuție au ajuns cinci tineri actori: Ethan Hawke ca Goodnight Robicheaux; Vincent D’Onofrio ca Jack Horne; sud-coreeanul Byung-Hun Lee în rolul lui Billy Rocks; actorul american de origine mexicană Manuel Garcia-Rulfo ca Vasquez; și actorul de origine indiană Martin Sensmeier ca Red Harvest.

"Toate aceste personalități ajung în gașca pistolarilor din motive diferite", explică Ethan Hawke. "Unul are un vis, altul și-a pierdut familia, un al treilea își ajută un prieten, altul are un secret de îngropat, iar un altul a răspuns unei chemări a hazardului, neavând altceva mai bun de făcut. Niciunul nu are vreun motiv moral să intre în acest grup, dar, în final, toți se trezesc că luptă pentru justiție și pentru o cauză bună", mai spune Ethan Hawke.


Despre Forum Film România

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, Lionsgate, Weinstein, FilmNation şi alţi independenţi. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Comunicat by Ranevents Comm.