Când eram mic, îmi petreceam vacanțele de vară la tară, undeva în Neamț. Spre sfârșitul verii, începeau strugurii să se coacă și mereu prindeam să mănânc din ei, dar niciodată nu am ajuns să particip la făcutul vinului, pentru că începeam școala și trebuia să mă întorc acasă. În fiecare an, iarna, veneau bunicii la noi cu o sticlă de must și alte bunătăți. Toți știau că un pahar de must îmi este rezervat (aveam 8-9 ani pe vremea aceea). Deci pot spune că am pasiune pentru vin de mic.
Însă nu mă pricep. Știu doar care-i sec, care-i demi-dulce, că scrie pe sticlă. Știu că Grasa de Cotnari este bun că îl comanda tot timpul tata când ieșeam în oraș cu familia. Însă știu care este vin bun și care nu, după gust. Vinurile de la
AVINCIS sunt vinuri bune. Nu de alta, dar am băut câte un pahar din fiecare soi. Cu ce ocazie? Tocmai ce au împlinit
5 ANI!
Luni, 18 Aprilie, la
The London Street Atelier, a avut loc evenimentul de aniversare a 5 ani de
AVINCIS, un proiect născut din pasiune pentru vin, în regiunea Drăgăşani, condus de soții Valeriu și Cristiana Stoica. Povestea a început în 2007, când cei doi soți au revenit în leagănul familiei, la Drăgășani. Emoțiile de a revedea locul copilăriei, frumusețea zonei, precum și calitatea vinurilor degustate în împrejurimi, le-au produs o adevărată revelație. Astfel a luat naștere ideea de a restaura conacul familial și de a reda farmecul de mai demult viei rămase în paragină.
Această idee a fost dusă înainte, cu dedicare și perseverență, până la nivelul în care vinurile Avincis au ajuns să participe la concursuri internaționale și să ia medalii.
 |
O masă așa cum îmi place mie. Vinurile Avincis au un gust superb! |
 |
Negru de Drăgășani, o piesă de rezistență a Avincis |
Pe lângă vin, am avut parte și de gustări pregătite de
Chef Rachel Sargent absolut delicioase. Înainte să ne înfruptăm din bucate, Chef Rachel a ținut un mic speech legat de ceea ce a pregătit pentru această seară aniversară, pentru fiecare fel de mâncare specificând și ce tip de vin se potrivește.
 |
Un pic de caracatiță. |
 |
Și niște somon. |
 |
Chef Rachel Sargent în acțiune. |
A fost o seară foarte liniștită, de care aveam nevoie. Vinul
Avincis și gustările pregatite de
Chef Rachel s-au potrivit de minune cu o seară caldă de primăvară.
Mulțumesc
Ranevents pentru invitație! <3
Și, așa cum v-am obișnuit, nelipsitele selfie-uri de la eveniment: