vineri, 10 februarie 2017

Prima experiență moto la Școala Moto Ami, București

Prima experiență moto la Școala Moto Ami, București
Nu am crezut că voi avea vreodată curaj să mă urc pe o motocicletă. Mereu am avut impresia că nu o să pot să-mi țin echilibrul și că voi cădea după 2 metri. Ei bine, la sfârșitul lunii ianuarie am avut parte de prima experiență moto la Scoala Moto Ami, prima scoală din București care funcționează pe timpul iernii.

Alături de bloggerii Marius Călin și Iulia Matache (Gulia), am mers cu jumate de inimă la ședința moto demo, pentru ca nu știam cum va decurge și dacă mă voi descurca. În fine, am lăsat teama deoparte și am luat metroul spre Republica. Orele de condus motociclete se țin într-o hală de 1500 mp din cadrul Faur, mai exact aici. În ziua aceea era polei pe străzi și mi-am dat seama cât de utilă este o astfel de școală moto indoor, pentru că în timp ce iarna își desfășoară activitatea, poți să îți iei permis categoria A, ca la primăvară să ieși la plimbare cu motorul.

Diana Porumb, Cristi Anghel, Robert Necșulescu și Alex Ciacaru, instructori iubitori ai senzațiilor tari și dornici de aventură, formează, din 2014, Școala Moto Ami. Ce am aflat despre ei este că școala se bucură de un procentaj de absolvire de peste 90%, lucru care înseamnă ceva, având în vedere dificultatea relativ mai mare de a învăța să mergi pe motocicletă decât pe mașină.

Cel mai important lucru pentru mine a fost faptul că în nicio secundă nu m-am simțit în nesiguranță în timpul orei de conducere. Mi-a fost explicat totul de la început, pașii de bază, astfel încât să pot porni de pe loc și să dau câteva ture de hală de unul singur.


Detalii organizatorice legate de orele de condus, costuri și program

Fiecare cursant va trece prin 26 de ore obligatorii, care sunt structurate în ore de poligon, enduro și trafic. Școala Moto Ami se diferentiază prin faptul că, pe langă cursurile teoretice de legislație, a introdus în programă și cursurile de "Prim ajutor" și "Echipamente și siguranță rutieră".

Mai mult, bucurestenii cu job până la ora 18 își pot programa cele 13 sedințe în timpul weekendului, Școala Moto Ami având un program de iarnă de luni până duminică, în intervalul orar 10:00-18:00.

Pentru a deveni cursant Școala Moto Ami ai nevoie de puțin curaj, de 1000 de lei pentru plata celor 13 sedințe, plus 200 lei taxa de examen, bani care se pot plăti și în rate.

Aici detalii despre Scoala Moto Ami.

PS: Scoala Moto Ami si Clubul Revenge din Centrul Vechi organizeaza un concurs prin care poți câștiga întregul curs de școală gratuit, adică 26 de ore didactice. Detalii concurs aici. Extragerea va avea loc pe 11 februarie 2017.