luni, 21 martie 2016

Apple anunță iPhone SE și un nou iPad Pro

Apple lanseaza iPhone SE si iPad Pro - Silviu Pal Blog
Apple a anunțat astăzi un nou iPhone și un nou iPad: iPhone SE și iPad Pro.

Poate ești genul de persoană căreia nu îi plac smartphone-urile mari, mai ales că sunt dificil de ținut în mână sau pentru că nu încap în buzunar. Se pare că Apple s-a gândit la cei ca tine când au hotărât să facă un iPhone mai mic, mai ieftin și puternic.

După cum s-a anunțat la evenimentul de prezentare, cei de la Apple spun că iPhone SE va fi "cel mai performant smartphone de 4 inch din lume". Nu mă surprinde deloc lucrul acesta. În exterior arată ca un iPhone 5s, dar partea hardware este mai aproape de iPhone 6 și 6s.

Ce se află în iPhone SE?

Display de 4 inch, procesor Apple A9, alături de un coprocesor M9, cameră foto pe spate iSight de 12MP cu flash True Tone și o cameră foto frontală cu flash Retina. Deloc surprinzător, iPhone SE vine cu suport pentru Apple Pay și 3D Touch, și va rula cu ultima versiune a sistemului de operare Apple, iOS 9.3. Bineînțeles, va veni în culorile deja consacrate: roz, argintiu, negru și auriu.

PREȚ: iPhone SE va fi valabil pentru pre-comandă pe 24 Martie, prețul începând de la $399 pentru versiunea de 16GB și $499 varianta de 64GB.

Noul iPad Pro

iPhone SE nu este singura noutate de la Apple. Noul iPad Pro vine cu un display Retina de 9.7 inch, True Tone Display, despre care Apple spune că va ajusta luminozitatea display-ului în funcție de temperatura de culoare a luminii ambientale (sună cool!).


Noul iPad Pro are încorporat un chipset Apple A9X, camera pe spate iSight 12MP, o cameră frontală de 5MP și iOS 9.3. Bineînteles, va fi compatibil cu Smart Keyboard și Apple Pencil. Poate fi precomandat tot pe 24 Martie la prețul de $599 pentru versiunea de 32 GB, $749 la 128GB și la $899 pentru un iPad Pro de 256GB.

Apple lanseaza iPhone SE si iPad Pro - Silviu Pal Blog

Părerea mea este ca iPhone SE merită banii, mai ales că se ridică la performanțe foarte bune și că este relativ un smartphone mic. iPad Pro va fi foarte bun pentru oricine dorește să aibă un gadget super cool, foarte performant, cu o grafică high-level și care oferă flexibilitate.

Sursă: Android Authority

Fotografii oficiale Apple