joi, 4 august 2016

Filmele lunii august vin cu premii la Cinema City

Filmele lunii August 2016 - Ben-Hur, The Secret Life of Pets, Suicide Squad, Pete's Dragon - Silviu Pal Blog - Cinema City
Pe măsură ce trec anii, cinematografia câștigă din ce în ce mai mult din punct de vedere al tehnologiei și al efectelor speciale. Din acest motiv, s-au inventat tot felul de modalități de a vedea filmele în cinematografe și de a simți ca și cum ai fi parte din film. Mă bucur că și în România există posibilitatea de a experimenta formate 3D, IMAX și 4DX.

Țin minte că pe vremea când eram în școala generală - liceu, în Târgoviște exista un singur cinematograf, Independența, la care mergeam o dată pe lună. Prima mea experiență la un cinema a fost pe la 14 ani, când am fost împreună cu câțiva colegi de școală la Shrek 2. De atunci am început să văd din ce în ce mai multe filme, însă mai am de muncă. Încă mai am multe pe listă. De când am venit la București, filmele au devenit din ce în ce mai accesibile, an după an fiind deschise mai multe cinematografe noi. În România, cel mai mare operator de cinematografe este Cinema City, având multiplexuri în 16 orașe din România.

Tocmai ce am primit pe mail ultimele update-uri legate de filmele lunii august, care vor surprinde foarte plăcut pasionații de cinematografie modernă.


Primul dintre ele este filmul pe care îl aștept încă de la primul trailer, "Suicide Squad", în care actori precum Will Smith, Margot Robbie (I love her!) și Jared Leto joacă roluri de super-eroi un pic diferiți de cei cu care suntem obișnuiți. Filmul este bazat pe o colecție de benzi desenate cu același nume, distribuită de Warner Bros. Pictures. O agenție guvernamentală secretă condusă de Amanda Waller recrutează răufăcători din închisori pentru a executa misiuni foarte periculoase în schimbul unor pedepse reduse. Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang sau Enchantress sunt cei mai răi "eroi" din istorie, care acum luptă de partea binelui. Din 5 August, în cinematografele Cinema City în format 3D, 4DX și IMAX 3D.


Al doilea film pe care îl aștept nerăbdător de când am văzut trailerul este, de această dată, o animație despre animale, "The Secret Life of Pets". Subiectul filmului este povestea cățelului Max, animalul de companie perfect, care locuiește într-un apartament din Manhattan. Viața lui Max ia o întorsătură la 180 de grade când Katie, stăpâna lui, aduce acasă încă un câine imens de la un adăpost, un "frate" pentru Max. Toate animozitățile dintre cei doi trebuie să fie lăsate în urmă pentru a se uni împotriva lui Snowball, un "adorabil" iepure alb care formează o armată de animale abandonate, care caută să se răzbune pe animalele de companie crescute în puf. Din 5 August, în cinematografele 2D, 3D dublat și 3D subtitrat.


Numărul 3 pe lista filmelor care apar în august este "Pete's Dragon/Pete și Dragonul", oferit de Disney. Filmul spune povestea lui Pete, un copil orfan care trăiește de câțiva ani în pădure, alături de cel mai bun prietenul al lui, Elliot, care, întâmplător, este dragon. Pentru cei doi, urmează o întreagă aventură, care are în centru prietenia. Un film plin de emoție pentru întreaga familie. Filmul va rula în format 3D, variantă dublată, din 19 August.


Ultimul din listă este "Ben-Hur", o poveste impresionantă despre răzbunare și iertare. Filmul este creat după romanul din 1880 scris de Lew Wallace, în care evreul Ben-Hur, un prinț al Ierusalimului, este trădat și acuzat pe nedrept de fratele său vitreg, Messala, astfel ajungând în închisoare. După ani grei de sclavie, prințul se întoarce pentru a-și face dreptate în arenă, într-o cursă de care spectaculoasă, însă mortală. Din 19 august veți putea vedea acest film în format 3D și IMAX 3D.


Pentru al șaselea an consecutiv, Cinema City organizează o campanie de vară în care oferă pasionaților de cinematografie peste 1,2 milioane de premii pe loc, garantate, în toate cele 23 de locații Cinema City din țară. În perioada 1 iulie - 31 august, fiecare bilet la film vine cu un cupon de concurs, pe care îl răzuiești și câștigi un premiu instant, garantat - bilete gratuite, meniuri și băuturi răcoritoare, dulciuri și multe altele. Mai mult, poți intra în concurs și pentru marile premii: o mașină Toyota Aygo, o excursie în Dubai sau unul dintre cele 23 de vouchere Christian Tour în valoare de 500 de euro fiecare, care se vor acorda prin tragere la sorți. Mai multe detalii pe www.cinemacity.ro.

Ce mai aștepți? La film cu tine.