sâmbătă, 6 august 2016

"The Secret Life of Pets" - ce fac animăluțele de companie când stăpânii nu sunt acasă

The Secret Life of Pets - Silviu Pal Blog - Ro Image
Mereu m-am întrebat ce fac animăluțele de companie când stăpânul nu-i acasă. Ei bine, am aflat. Animația "The Secret Life of Pets/Singuri acasă" mi-a dat răspunsul: fac numai prostii.

Noul film, produs de Illumination Entertainment, spune povestea unui mic câine terrier, Max, care duce o viața calmă și liniștită alături de stăpâna lui, Katie, într-un apartament din Manhattan. Relația lor este dincolo de cuvinte, așa cum lui Max îi place să creadă. Sunt unul pentru celălalt, fac totul împreună și Max este în culmea fericirii. Asta până când Katie aduce acasă un câine de la un adăpost pentru animale, Duke, pe care Max nu îl înghite încă de la bun început.

O ia razna: cum să apară altcineva între el și Katie? Acum va trebui să împartă totul cu Duke, chiar și pe Katie. Duke vede că nu este bine primit de Max și îi face o farsă: în timpul unei plimbări prin parc, Duke îl păcălește pe Max să intre într-un tufiș, apoi îl apucă de lesă și îl trage după el în afară locului special amenajat pentru animale. Din greșeală, nimeresc într-un loc dintre blocuri plin cu pisici sălbatice, fiind apoi prinși de hingheri. Așa ajung să îl cunoască pe Snowball (iepurașul cel drăgălaș, însă complet dus cu pluta), șeful animalelor din canal, care luptă împotriva domesticirii. Snowball îi scapă pe Duke și Max de hingheri, și de aici pornește întreaga aventură.


Noua animație a fost regizată de Chris Renaud, printre vocile animăluțelor aflandu-se și vocea lui Kevin Hart, jucându-l pe iepurașul Snowball într-o mod incredibil, trecând dintr-o stare extremă în cealaltă. O să vedeți de ce zic asta dacă mergeți la film, pentru ca îl veți cunoaște pe Snowball. Așa cum îl știm pe Kevin, reușește prin vocea lui să îi dea iepurașului o personalitate aparte, nebună și isterică, oscilând de la iepurașul bun la iepurașul rău în stilul lui caracteristic.

Alături de Max mai sunt și alte animăluțe de companie: Chloe, pisica grăsană care cu greu se poate abține de la mâncare, Mel, un câine de rasă pug foarte agitat și cam prostănac, Buddy, câinele de rasă teckel, căruia îi place să se relaxeze, Sweet Pea, un peruș tare drăguț, căruia îi place să zboare printre avioane, și Gidget, o cățea de rasă pomeranian, care era îndrăgostită de Max.


"The secret life of pets" este o animație care nu are momente plictisitoare, tot timpul este ceva colorat care îți atrage atenția, iar acțiunea este cursivă și plină de adrenalină. Din punctul meu de vedere, mesajul acestui film este să nu ne grăbim să judecăm de la început persoane noi în viața noastră (în acest caz, animăluțe noi), pentru că vom greși cu siguranță. Povestea dintre Max și Duke vorbește despre evoluția unei relații dintre două persoane, care pleacă încă de la început cu stângul, dar al cărei final este fericit, cei doi devenind prieteni.

Vă invit, astfel, să vedeți noua animație creată de Illumination Entertainment, care este deja în cinematografele Cinema City (click pentru bilete) din România începând cu 5 august, în format 2D, 3D dublat și 3D subtitrat. Filmul este distribuit de Ro Image.

PS: Ca de obicei, dacă te-am convins să vezi filmul, aștept părerea ta într-un comentariu. Thanks!

PS 1: Știați că pe lângă "The secret life of pets", Chris Renaud a regizat și "Despicable me" 1, 2 și 3, "Minionii", precum și tot felul de short-films cu minioni? Yes, he is the man!

PS 2: Fiind vorba de Illumination Entertainment, veți avea o mică surpriză extrem de amuzantă la început.