luni, 16 ianuarie 2017

"Aterizare forțată" - un film francez bun pentru descrețit frunți stresate (și nu numai)


aterizare fortata, debarquement immediat, last call for nowhere, review film, cinema
Nu mă dau în vânt după filmele în altă limbă decât engleză, dar sunt anumite pelicule care îmi rămân în minte mult timp, cum ar fi celebrele filme cu Piedone, care erau în italiană, filmele cu Louis de Funès, "Banlieue 13", "Taxi" cu Samy Naceri și multe altele.

Pe 10 ianuarie am fost la avanpremiera comediei franțuzești "Aterizare forțată"/"Débarquement immédiat!"/"Last Call for Nowhere" la Grand Cinema & More, Băneasa.

Recomand acest film în primul rând pentru că este foarte amuzant, iar în al doilea rând pentru că mie mi-a adus aminte de anii în care făceam franceză în școală, ceea ce m-a făcut să zâmbesc. Cei doi protagoniști, Ary Abittan (joacă rolul polițistului José Fernandez) și Medi Sadoun (în rolul imigrantului afgan/algerian Karzaoui), dau un farmec aparte acestui film, mai ales prin accentele limbii franceze atât de diferite. Primul dintre ei, José, vorbește franceza cu o tentă de spaniolă, iar al doilea, Karzaoui, folosește un accent de "baltă", o franceză din care cu greu am reușit să înțeleg ce spunea, lucru care m-a amuzat aproape de fiecare dată când deschidea gura.

Plotul nu este senzațional, însă are farmecul lui. Un polițist trebuie să escorteze un imigrant la el acasă, aceasta fiind ultima lui misiune înainte de promovare, deci trebuia să iasă totul exemplar. Însă se întamplă tot felul de lucruri neașteptate în film care schimbă totul la 180 de grade. Există posibilitatea să te doară burta de la râs (cel puțin așa mi s-a întâmplat mie).



Nu vă spun mai multe, așa că vă invit să vizionați trailerul filmului, cu mențiunea că trebuie să îl vedeți la cinema. Meritați să vă destindeți frunțile după serviciu și stresul de acolo. La mine a avut mare efect.

Filmul este regizat de Philippe de Chauveron și este distribuit în România începând cu 13 Ianuarie 2017 de OdeonFilm, cărora le mulțumesc pentru invitație. Tot ei distribuie și "Assassin's Creed", film de care am auzit multe lucruri faine.