miercuri, 16 martie 2016

Instagram va renunta la afisarea cronologica a postarilor

Una din rețelele de socializare preferate, Instagram, va renunța la afișarea cronologică a postărilor în următoarele luni și va implementa o nouă soluție de afișare a feed-ului, aplicând un algoritm similar cu cel de pe Facebook.
Una din rețelele de socializare preferate, Instagram, va renunța la afișarea cronologică a postărilor în următoarele luni și va implementa o nouă soluție de afișare a feed-ului, aplicând un algoritm similar cu cel de pe Facebook.

Momentan, afișarea cronologică păstrează totul curat și ordonat, însă cei de la Instagram nu mai consideră această metodă ca fiind cea mai eficientă. Problema este că utilizatorii nu ajung să vadă, în medie, mai mult de 30% din postările celor pe care îi urmăresc. Comunitatea Instagram a crescut atât de mult în ultimul timp încât o mare parte din fotografiile share-uite de utilizatori se pierd printre alte fotografii.


Soluția pentru această problemă urmează să fie implementată în curând și va consta într-un algoritm similar cu cel pe care îl are Facebook. Instagram îți va prioritiza feed-ul luând în considerare ce contează cel mai mult pentru tine, incluzând relația cu utilizatorul, cât de mult îți place un artist și alți factori de filtrare.

Dacă algoritmii ce vor fi implementați în Instagram vor spune că o postare este mai relevantă, va fi urcată în vârful feed-ului, ca atunci când deschizi aplicația să o vezi prima.

Mie îmi place Instagram așa cum este acum, simplitatea aplicației fiind cea care mă atrage cel mai mult. Să vedem ce impact vor avea noii algoritmi asupra aplicației.

Până atunci, dați un follow profilului meu de Instagram - Follow me on Instagram.

Sursă: Android authority

2 comentarii :

  1. Mie mi se pare ok ideea. Prefer sa vad doar chestiile care imi plac, nu si postarile de pe nise care nu ma intereseaza. Ca mai am prieteni care posteaza diverse. De exemplu, nu prea ma intereseaza selfie-urile fetelor sau pozele pe care le posteaza exact ca pe facebook. Eu sunt pe instagram doar ca sa-mi relaxez ochii cu imagini frumoase :D nu sa dau de aceleasi gagici rasfatate ca pe facebook.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant punct de vedere. Multumesc pentru comentariu! Sincer, e cu dus si intors: pe deoparte, Instagram se diferentia de Facebook prin faptul ca nu are algoritmi care sa filtreze/sorteze postarile si asta era farmecul lui. Acum, ca se schimba, poate deveni un fel de facebook, dar doar cu fotografii. Sa vedem, treptat incepe sa mi se para si mie mai interesant asa, cu algoritmi de sortare. Devin din ce in ce mai curios.

      Ștergere

Da-ti cu parerea...