joi, 19 mai 2016

Hey Day - cel mai mare festival internațional de trupe tribute din România

HeyDay Festival - tribute - Izvor. HtagPR - Silviu Pal
De când m-am apucat de muzică, mi-a plăcut să cânt piesele trupelor favorite în variantă proprie, voce și pian. De obicei, cânt celor dragi. Nu am apucat încă să ies în lumea largă.

În schimb, sunt alții mai curajoși ca mine, care și-au făcut trupe și cântă acum în concerte. Însă există anumite trupe speciale care se numesc Tribute, înființate de fani pasionați ai celor mai cunoscute grupuri muzicale, având în repertoriu doar piese ale trupei pe care o reprezintă. Grupurile de muzică Tribute adoptă stilul idolilor, își adaptează vocea și le reproduc imaginea, reușind să devină chiar sosii ale artiștilor originali. Astfel, au apărut Speak Floyd, Rihanna Reloaded, The One U2, J'Adele, Led Into Zeppelin și mulți alții.

De la an la an, numărul trupelor Tribute a crescut vertiginos, astfel că au început să primească mai multă atenție din partea publicului. Cei de la creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București - au observat acest lucru și au pus la cale un eveniment care se anunță a fi cel mai mare festival internațional de trupe Tribute din România.
Între 27-29 Mai, în Parcul Izvor din București, va avea loc prima ediție Hey Day Music Festival. Cu această ocazie, Bucureștiul se aliniază unor trenduri internaționale în lumea muzicii, și anume reinventarea și reinterpretarea unor hituri care au creat istorie de-a lungul timpului, cântate în renumite festivaluri de Tribute din SUA, Marea Britanie, Germania sau Italia.

3 zile de festival 
3 scene cu muzică live 
30 de artiști locali și internaționali 
300 de hituri legendare 
30 de ore de muzică bună

"Prin festivalul HeyDay ne propunem să prezentăm publicului un concept de eveniment care se bucură de un real succes în străinătate, atât datorită funcției de entertainment, cât și potențialului de a creiona o incursiune muzicală ce are ca scop final (re)descoperirea muzicii marilor trupe internaționale. Ne dorim, astfel, să includem Bucureștiul pe lista orașelor de renume din Europa care organizează unele dintre cele mai mari festivaluri de tribute din lume", a declarat Claudia Popa, Director creart.

Cei peste 30 de artiști din Marea Britanie, Italia și România vor reinterpreta piese celebre din repertoriul Led Zeppelin, Beatles, Metallica, Guns N’ Roses, Michael Jackson, Nirvana, U2, dar și melodii ale unor cântăreți din noul val, precum Rihanna, Amy Winehouse, Adele și mulți alții. HeyDay reunește, astfel, unele dintre cele mai cunoscute "tribute acts", oferind fanilor șansa de a vedea live legende ale scenei muzicale, într-un festival fără precedent în București.



Prețul unui bilet este de 15 lei/zi, iar abonamentul pentru toate cele trei zile de festival este de 30 de lei. Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete aflată în sediul creart, din Piața Alexandru Lahovari nr. 7, sau online, de pe Eventim.ro - http://goo.gl/zTvp4C.

Producător: Piece of Light

Parteneri Media: Rock FM, Kiss FM, Magic FM, Radio România, București FM, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Blitz TV, Calendar Evenimente, Zile și Nopți, PR Wave, Dor de Ducă, Orașul Meu, România Pozitivă, IQool, Urban.ro, Trăiește Muzica și HTag PR.