miercuri, 4 mai 2016

#TeamCap sau #TeamIronMan?

Captain America - Civil War - Silviu Pal Blog - Ranevents
Anul 2016 este anul Marvel pentru noi. Am luat la rând IronMan, Thor, The Avengers, X-Men, Wolverine, AntMan, DeadPool și Captain America. Azi am completat seria celui din urmă și am văzut "Captain America: Civil War", care, din punctul meu de vedere, este unul dintre cele mai tari filme Marvel ever! Poate vorbește euforia din mine, că tocmai ce am ajuns acasă și adrenalina este la un nivel destul de mare, dar pe bune, atâta acțiune și dinamicitate nu am mai văzut de mult timp într-un film. Mă tot gândesc ce buget au avut oamenii ăștia de au reușit să aducă la un loc atât de mulți actori super tari pentru acest film...dar ce mai contează, a meritat toți banii.

Noul film Marvel vine în întâmpinarea fanilor cu o poveste surprinzătoare, cum nu a mai fost ecranizată până acum. Este primul film în care The Avengers sunt împărțiți în două tabere, avându-i ca lideri pe Captain America și IronMan. Motivul pentru care se ajunge aici este dat de faptul că oamenii care conduc țările lumii și-au dat seama că super-eroii nu pot fi stăpâniți și că este nevoie de o înțelegere la nivel mondial, care să le limiteze acțiunile. De aici și conflictul: unul dintre cei doi nu va semna această înțelegere, din această cauză lucrurile iau o întorsătură nu foarte confortabilă.

În tabăra lui IronMan sunt Black Widow/Natasha Romanoff (Scarlett Johansson), War Machine/Jim Rhodes (Don Cheadle), Vision (Paul Bettany), Black Panther/T'Challa (Chadwick Boseman) și Spider-Man/Peter Parker (Tom Holland).

De cealaltă parte îi avem pe Bucky Barnes/The Winter Soldier (românul nostru, Sebastian Stan), Wanda/Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Sam Wilson/Falcon (Anthony Mackie), Scott Lang/Ant-Man (Paul Rudd) și Clint Barton/Hawkeye (Jeremy Renner).

Captain America - Civil War - Silviu Pal Blog - Ranevents


O nebunie de film. Este foarte ciudat să îi vezi pe Avengeri luptând unii împotriva altora, voluntar. Adică de ce ar lupta Steve Rogers împotriva lui Tony Stark? Sau Natasha Romanoff contra lui Hawkeye? Dar asta face noul film Marvel să fie cel mai bun de până acum.

3 lucruri care m-au făcut să spun Wow!

1. Apariția lui Black Panther este mega! Veți vedea. 
2. Spider-Man, jucat de Tom Holland, este super amuzant și în același timp, puternic. Pot spune cu mâna pe inima că Tom Holland va fi cel mai bun Peter Parker ever! Abia aștept să îi văd propriul film, care va apărea în vara lui 2017. 
3. Sebastian Stan (Winter Soldier), dragul nostru constănțean, vorbește românește în film. Senzație!

Filmul are multe momente amuzante, care dau farmec poveștii, iar acțiunea este foarte dinamică. Chris Evans își joacă foarte bine rolul de Steve Rogers, un om bun, loial și protector, iar Robert Downey Jr. este un Tony Stark un pic mai sufletist decât de obicei. 

Ca încheiere, vă spun doar atât: "Captain America: Civil War" este mai mult decât ați văzut până acum în colecția Marvel. Este un film despre prietenie, având ca mesaj "Never give up on your friends!". Și foarte multă ACȚIUNE!

În cinematografe din 6 mai. Mulțumim mult Ranevents Comm pentru invitație! Ca de obicei, sunteți extraordinari! Mulțumim Forum Film România! Mulțumim Cinema City!

Și, întrebarea finală: #TeamCap sau #TeamIronMan?

PS: Ca de obicei, dacă te-am convins să vezi filmul, aștept părerea ta într-un comentariu. Thanks!