sâmbătă, 21 mai 2016

O poveste despre vecini zgomotoși - "Neighbors 2 - Sorority Rising"

Vecini de cosmar 2 - o comedie despre vecini galagiosi - Ranevents Comm, Ro Image, Cinema City
Am momente când am nevoie să mă detașez de toate, să nu mă mai gândesc, măcar pentru câteva ore, la nimic din ce mă stresează. De obicei, caut o comedie care să nu mă facă să gândesc foarte mult și să mă amuze foarte tare. Uite-așa am dat peste comedia "Neighbors" acum un an. Am râs cu poftă și s-a potrivit la fix cu viața mea din acel moment, în care aveam câțiva vecini destul de gălăgioși (și aici îmi aduc aminte de piesa genială a lui Marius Matache, "Baladă pentru bormașină și târnăcop" - click pentru video).

Din 20 mai a apărut în cinematografe partea a doua, "Neighbors 2 - Sorority Rising", care este și mai amuzantă. Ca să o iau de la început, situația din prima parte a filmului este în felul următor: Mac(Seth Rogen) și Kelly(Rose Byrne), un cuplu căsătorit, tocmai ce deveniseră părinți. Fetița lor, pe nume Stella, era absolut superbă și o iubeau mult, însă le ocupa deja întreaga viață, iar din această cauză cei doi soți nu reușeau să mai aibă timp și pentru ei. Locuiau într-un cartier liniștit, plin de familiști. Dar într-o zi, în casa de lângă ei se mută un grup de tineri studenți care făceau parte dintr-o fraternitate, numită Delta Psi. Președintele acestui grup era Teddy Sanders (Zac Efron), un adevărat lider, doar că nu prea știa să facă nimic altceva în afară de a conduce o fraternitate (era foarte slab la facultate).


Bineînțeles, știți ce urmează: petreceri peste petreceri, muzică la maxim, nopți nedormite, Stella plângând. Din această cauză, Mac și Kelly sunt dispuși să facă orice ca să îi facă să plece. Conflictul începe în momentul în care Teddy îl roagă pe Mac să nu cheme poliția, orice s-ar întâmpla, ci să vorbească cu el dacă îi deranjează vreun lucru din partea Delta Psi. Într-o noapte foarte gălăgioasă, fiind extrem de nervos, Mac cheamă poliția și încalcă promisiunea făcută. Din acel moment, începe războiul. Nu vă zic mai multe, poate nu ați văzut cu toții prima parte, însă ca să înțelegeți mai bine partea a doua, este nevoie să o vedeți și pe prima, pentru că se leagă în foarte multe aspecte.

În "Neighbors 2 - Sorority Rising", este cam aceeași situație, doar că în loc de o fraternitate, este vorba de o "sorority". În facultatea unde au terminat băieții din Delta Psi, există și un grup organizat de fete, Psi Lambda, care se consideră surori pe viață. Din dorința de a intra în acest grup, câteva boboace participă la o întâlnire oficială în care află că "surorile" nu pot da petreceri, deoarece astea sunt regulile universității. Trei dintre ele nu sunt de acord cu acest lucru, și au decis că mai bine își fac ele propria "sorority", separat de universitate, pentru a se putea distra. Acțiunea filmului este îndreptată tot către Mac și Kelly, care acum așteaptă al doilea copil. Shelby(Chloë Grace Moretz), Beth(Kiersey Clemons) și Nora(Beanie Feldstein), cele trei studente care caută un loc să îl închirieze pentru a dezvolta proiectul lor, ajung să ocupe aceeași casă pe care au avut-o și cei din Delta Psi. Astfel, înființează Kappa Nu. Pentru a reuși să își plătească datoriile, fetele au nevoie de bani, astfel că găsesc tot felul de modalități prin care îi vor strânge. În acest film, rolul lui Teddy este important, deoarece el va ajunge să fie consultant în materie de cum să dezvolți o fraternitate, pentru Kappa Nu. La fel ca în primul film, omul care declanșează conflictul între cele două părți, Kappa Nu și Mac & Kelly, este unul din părinții fetelor. Veți vedea despre cine este vorba.

De ce să vezi filmul "Neighbors 2 - Sorority Rising" la cinema?

În primul rând, te detașează de la orice. După o zi obositoare la serviciu, meriți să vezi o comedie foarte amuzantă la cinema, cu cel drag sau cu prietenii. În al doilea rând, îl vezi pe Zac Efron dezbrăcat cam jumătate din film (#onlyforwomen). Și nu în ultimul rând, poți învăța tehnici de a lupta împotriva vecinilor care iubesc bormașina.

Filmul este distribuit de Ro Image!
Mulțumesc Cinema City și RanEvents Comm pentru invitația la avanpremiera filmului "Neighbors 2"! (heart emoticon <3)

Aștept păreri din partea celor care l-au văzut. Enjoy!

PS: Era să uit de trailer...
PS 2: Ca de obicei, dacă te-am convins să vezi filmul, aștept părerea ta într-un comentariu. Thanks!