marți, 13 septembrie 2016

5 motive pentru a vedea noul film cu Robert De Niro, "Pumni de piatra" #HandsOfStone

5 motive pentru a vedea noul film cu Robert De Niro, Hands of stone silviu pal blog ranevents
De mic mi-a plăcut să văd meciuri de box. Îmi aduc aminte de Francisc Vaștag, Mihai Leu, Leonard Doroftei și, de câțiva ani încoace, Lucian Bute, mari campioni care au reprezentat România cu mândrie în toate meciurile în care au luptat. Am avut de multe ori foarte mari emoții când urma un meci important, așa cum toată țara stătea cu sufletul la gură, în așteptarea sunetului primului gong. Băieții ăștia au boxat cu mare pasiune și curaj și au reușit să facă performanță. Sunt sigur că pentru ei, boxerul Roberto Duran, protagonistul filmului "Pumni de piatră", a fost o adevărată inspirație.

Noul film distribuit în România de Forum Film, "Hands of Stone", vine în întâmpinarea fanilor cinematografiei cu povestea fascinantă a unui mare campion din istoria boxului mondial, Roberto Duran, originar din Panama, supranumit "Manos de piedra" pentru forța loviturilor sale. Roberto a avut o copilărie foarte dificilă. Născut în 1951 în El Chorrillo, Panama, a crescut fără tată și a trebuit să învețe să se descurce singur. Pe vremea aceea, viața în Panama era foarte grea, mai ales din cauza luptei dintre panamezi și americani pentru canalul Panama. Totuși, motivat de situația dificilă a familiei și de dorința de a lupta, Roberto s-a apucat de box. Un talent înnăscut, un boxer cu mare potențial, un adevărat luptător, Duran a fost îndrumat de cel mai bun antrenor de box din acea perioadă, Ray Arcel, jucat magistral în noua peliculă de către marele actor Robert De Niro.

Iată cele 5 motive pentru care trebuie să vezi filmul "Pumni de piatră":

1. Actorul care îl joacă pe Roberto DuranÉdgar Ramírez, încarcă atmosfera cu energia lui dezlănțuiă de venezuelean, astfel că reușește, prin expresivitatea și pasiunea cu care joacă, să creeze un personaj complex, autentic, uneori nebun. Aș putea recomanda filmul chiar și pentru un singur motiv, să îi vedeți interpretarea lui Edgar.

2. Pentru că Robert De Niro, chiar și la 73 de ani, joacă perfect un rol foarte important în film, acela al lui Ray Arcel, antrenorul de box al lui Roberto Duran. Fiecare expresie a feței lui, gesturile, vocea, variațiile de stări, înțelepciunea și maturitatea lui, îl fac pe Robert De Niro unul dintre cei mai mari actori din ultimele decenii.

3. Dinamica filmului și felul cum este prezentată povestea marelui boxer m-a atras foarte mult, luând în considerare toate locurile în care are loc acțiunea și reprezentarea lor în mod autentic (Panama vs. SUA).

4. Frumoasa Ana de Armas, actrița care joacă rolul soției lui Roberto Duran, Felicidad Iglesias, reprezintă, pentru mine, un motiv pentru care trebuie să vedeți acest film. De origine cubaneză, Ana este cea care completează imaginea filmului prin naturalețea și feminitatea ei, printr-o interpretare foarte bună a lui Felicidad. În Hands Of Stone puteți urmări și câteva scene din viața intimă a celor doi protagoniști, momente importante ale vieții lor.

5. Usher Raymond, celebrul cântăreț american, joacă rolul lui Sugar Ray Leonard, multiplu campion, care va influența foarte mult viața lui Roberto Duran. Este pentru prima dată când îl văd pe Usher într-un un rol așa de important. Experiența de a îl urmări pe Usher în Hands of Stone este încă un motiv pentru a vedea acest film.

Sunt sigur că sunt și alte motive de a vedea acest film la cinematograf, însă pentru mine contează felul cum actorii reușesc să dea viață personajelor pe care le interpretează, de aceea recomand filmul Pumni de piatră pentru actorii aleși și pentru povestea fascinantă a unuia dintre cei mai mari boxeri care au existat vreodată.

Multumesc Ranevents Comm pentru invitația la film!

Puteți vedea filmul "Pumni de piatră" în cinematografele Cinema City din România începând cu 9 Septembrie.

PS: Ca de obicei, dacă te-am convins să vezi filmul, aștept părerea ta într-un comentariu. Thanks!

Trailerul filmului "Pumni De Piatră":