miercuri, 26 octombrie 2016

Poveștile vizuale ale Bucureștiului - marți, 1 noiembrie, ora 18.30 @ F64

povestile, vizuale, ale, bucurestiului, 1 noiembrie, F64, cel mai mare magazin, foto, video, bucurestiul meu drag, bucuresti, fotografie, eveniment, fotografie de oras, articol, cele mai cunoscute blogguri, turism in romania, turism, oras, capitala, clienti, blog, arcub
Este Bucureștiul un oraș greu de fotografiat, greu de descifrat sau greu de înțeles? Putem fi turiștii care descoperă zi de zi altă față a orașului sau suntem blazați și plictisiți de el.

Asociația "Bucureștiul meu drag" vă invită să (re)descoperim împreună Bucureștiul prin poveștile vizuale a trei fotografi, marți 1 noiembrie de la ora 18.30 la magazinul F64.

Invitați:
- Andrei Bîrsan - Anii 80 – De la vigilența tovarășilor la lapte gros
- Cristian Bulugea – Dragoste în Gara de Nord
- Vlad Eftenie - Cadrul cotidian cu poveste


Cele trei povești ale fotografilor au în comun punerea în valoare a Omului, a locuitorilor orașului. Fotografiile cu clădiri vechi acoperite de iederă, cu ruine romantice sau arhitectură modernă, toate acestea sunt butaforie dacă nu este prezent și Omul. Anii '80 - spun povestea unei generații formată în comunism, Dragoste în Gara de nord are ceva din drama plecării în armată, parcă auzi refrenul din Fata Morgana, iar din Cadrul cotidian al lui Vlad nu vor lipsi personajele cu poveștile lor.

Detalii: https://bucurestiulmeudrag.ro/eveniment/povestile-vizuale-ale-bucurestiului

"Poveștile vizuale ale Bucureștiului" fac parte din proiectul "Centrul de memorie vizuală a Bucureștiului", proiect cultural finanțat de către ARCUB în cadrul Programului cultural București - Orașul in-vizibil 2016. Mai multe detalii despre proiect pe www.bucurestiulmeudrag.ro și prin e-mail la andrei@orasul.ro.

Despre Asociația Bucureștiul meu drag

Bucureștiul meu drag își propune încă din 2007 să imortalizeze povestea vizuală a Bucureștiului pentru a o duce mai departe pentru noi, pentru copiii noștri, pentru cei care trec grăbiți prin oraș sau pentru cei care vin să-l viziteze pe îndelete. A reușit să facă acest lucru prin organizarea a peste 300 de acțiuni și evenimente foto și atrăgând peste 1.000 de colaboratori și parteneri pentru proiectele dedicate orașului.

Despre F64

F64, lider pe piața echipamentelor foto-video din România, deține cel mai mare magazin de profil pe piața românească de comerț electronic: www.F64.ro . Cu o echipă de 130 de angajați, F64 înseamnă atât un spațiu fizic pentru o gamă variată foto-video, cât și un magazin online, unde clienții pot găsi pe stoc tot ceea ce au nevoie în materie de foto-video. Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți legate de fotografie și F64, pasionații pot urmări blogul F64 sau conturile oficiale de Facebook și Instagram.

Parteneri media: Asociația Operatorilor Culturali din România, ARTIVIST, CREIONETICA, Foto-Magazin, Let’s Do It. Romania!, Modernism.ro, Radio România Internațional, Raftul cu Idei, România Pozitivă.