marți, 4 octombrie 2016

GoPro Hero 5 - Wear it. Mount it. Love it. #GoProHero5laF64

GoPro Hero 5 - Wear it. Mount it. Love it. #GoProHero5laF64

Pentru pasionații de senzații tari sau pentru cei care călătoresc și doresc să aibă cu ei o cameră mică și foarte performantă, am o veste excelentă: a apărut noul GoPro Hero 5. Pe 3 Octombrie, la sediul magazinului F64, a avut loc lansarea ultimului model de GoPro, în prezența unor invitați de seamă precum Tomi Coconea - Red Bull X-Alps Competitor, Adrian Răspopa - multiplu campion național la raliu, Marius Virgil Constantin - freestyle skater, locul 2 la Campionatele Mondiale de Freestyle din Anglia 2013 și Ciprian Bălănescu - campion național la triatlon.

Mai jos o să vă spun și specificațiile noului GoPro Hero 5, dar până atunci vreau să vă povestesc despre cum este, în realitate, această cameră. În primul rând, are un design foarte atrăgător, având un strat de protecție moale pe partea din față, un ecran tactil de 2 inci pe spate și doar două butoane în loc de trei, cum eram obișnuiți la modelul precedent. De asemenea, butonul din partea de sus a camerei are funcție de Quick Capture, în sensul că având camera închisă, poți începe o filmare doar apăsând o dată butonul, iar la final, pentru a încheia filmarea mai este nevoie de încă o apăsare, camera salvând apoi fișierul video, după care se va închide singură. Această funcționalitate este utilă pentru cei care vor să tragă cadre aflându-se deja în timpul acțiunii, de exemplu pe motocicletă, bicicletă sau în aer. Dintre cele trei butoane pe care le știm de la GoPro 4, a dispărut cel din față. Camera este rezistentă la apă până la o adâncime de 10 metri. 

Be a HERO! Noul GoPro Hero 5.
Ce m-a surprins a fost faptul că, așa cum o vedeți, camera nu mai are nevoie de altă protecție ca să o puteți băga în apă. La GoPro 4 aveam nevoie de o carcasă în care trebuia băgată camera astfel încât să nu pătrundă apa în interior. Acum nu mai este nevoie de această carcasă decât pentru a pune camera pe un sistem de prindere, fie pe casca de la motocicletă sau pe ghidonul de la bicicletă, fie pe suportul pentru selfie.

Aici aveți clipul oficial GoPro Hero 5 + Karma (noua dronă GoPro).


Specificații GoPro Hero 5:
- fotografii de 12 megapixeli, având opțiuni de rafală cu 30 fps și timelapse
- video 4K 30 fps, 1440p 80 fps, 1080p 120fps
- simple one button control
- wind noise reduction - pe partea audio există această îmbunătățire astfel încât crește foarte mult calitatea sunetului
- rezistentă la apă până la 10 metri adâncime
- Wifi + Bluetooth
- Voice Control (comenzi vocale în 7 limbi - engleză, franceză, italiană, spaniolă, germană, japoneză, chineză)
- stabilizare video avansată
- touch display de 2 inch
- memorarea locației
- fotografii RAW (pentru editare foto avansată).

Pe site-ul F64 puteți vedea toate specificațiile noului model GoPro Hero 5. Prețul acestuia este de 2000 lei. Eu zic că merită toți banii.

În cadrul evenimentului de lansare am avut și un moment special în care Marius Virgil Constantin a făcut o mică demonstrație de freestyle skateboarding:


#GoProHero5laF64

PS: Mai jos găsiți fotografii de la eveniment făcute cu Huawei Nexus 6P. Enjoy!

Alături de Alexandru Ion (malaezu.ro), Sabina Cornovac, Alexandru Neștian și Zoltan Marton.

Pandutzu 

Imagine din clipul de lansare GoPro Hero 5 
Imagine din clipul de lansare GoPro Hero 5

Mic, dar foarte performant. GoPro Hero 5.

GoPro Hero 5

În magazinele F64 găsiți noul GoPro Hero 5 la 2000 lei.

Lucian Mîndruță în acțiune, testând noul GoPro Hero 5.

Echipa GoPro prezentă la evenimentul de lansare din magazinul F64.

Se uita un GoPro la mine și nu știam de ce.

Și o poză normală, în sfârșit :)