miercuri, 30 noiembrie 2016

"Aliatul" - un film despre iubire necondiționată și curaj, despre încredere și sacrificiu - din 2 Decembrie la cinema

allied, aliatul, brad pitt, robert zemeckis, marion cotillard, londra, maroc, movie blogger, ro image, blogger, cel mai frumos film, cel mai bun film, cele mai bune filme
Pe 29 Noiembrie am avut ocazia să văd la cinema filmul "Aliatul" în avanpremieră, la invitația distribuitorului de filme Ro Image. Un thriller fermecător, regizat de Robert Zemeckis (tot el a regizat și "Forrest Gump" și "Naufragiatul") și scris de Steven Knight, "Allied" are la bază o drama de război copleșitoare și o romanță plină de pasiune între doi asasini care pot fi suflete pereche sau dușmani de moarte – sau ambele.

Totul începe în Casablanca, anul 1942, al doilea război mondial, unde Max Vatan (Brad Pitt), ofițer de informații, este trimis într-o misiune extrem de periculoasă dincolo de liniile inamice, în partea franceză a Marocului. Acolo o întâlnește pe Marianne Beausejour (Marion Cotillard), aleasă să ocupe rolul de soție a sa. Doi străini își împletesc drumurile având un scop comun: să scape cu bine din război. Urmărind filmul am simțit că Marianne a fost atrasă încă de la început de Max. Se vede asta în ochii ei, felul cum îl privește. Marion Cotillard este extrem de expresivă. Nu este greu să te îndrăgostești de ea.

"Can he trust her?"

Povestea filmului este împărțită în două: acțiunea din Maroc și viața la Londra. Totul a părut real, acțiunea a crescut ca suspans și intensitate pe măsură ce am înaintat în film. M-am lăsat dus de val și am intrat în povestea celor doi, plină de mister, emoții și tensiune romantică. Brad Pitt arată prea bine pentru vârsta lui, jucând un rol care i s-a potrivit perfect: un tip badass șarmant, fermecător, un bărbat de care toate femeile se îndrăgostesc. Totuși, Marion a atras foarte multe priviri, a fost în centrul atenției. Frumusețea și naturalețea lui Marianne Beausejour l-a captivat și pe Max Vatan, ofițerul cel dur și rece. Nu ar fi fost filmul la fel cu alți actori, consider ca au fost aleși absolut perfect. Un moment important al relației celor doi este scena erotică din mașină, care îi apropie foarte mult, fiind punctul din care începe partea a doua a filmului.

Se spune că totul este corect în dragoste și în război, dar când cele două se combină într-un mod cât se poate de volatil, siguranțele morale ale lumii scapă de sub control. Poveștile de dragoste bruște apăreau adeseori în rândul agenților din timpul celui de-al doilea Război Mondial, mai ales când aceștia jucau rolul unui cuplu. Dar exista o regulă descurajantă – așa numită "Regula Trădării Intime": dacă doi agenți se căsătoresc și unul descoperă că partenerul divulgă secrete taberei opuse, acel agent trebuia să-și execute iubitul sau iubita sau să fie spânzurat pentru trădare.

A doua parte a filmului "Aliatul" m-a absorbit pur și simplu. Viața la Londra, povestită în mai multe etape, este captivantă. Suspansul, trăirile, confuzia, toate aceste lucruri sunt exprimate de cei doi actori într-un mod natural, făcând totul să pară real. Momentul în care Max este informat că armata o suspectează pe soția lui, Marianne, că ar fi spion german dă totul peste cap. Finalul este foarte intens și l-am trăit cu sufletul la gură. Nu m-am ridicat de pe scaun decât abia după jumatate din generic. Am rămas înțepenit.

allied, aliatul, brad pitt, robert zemeckis, marion cotillard, londra, maroc, movie blogger, ro image, blogger, cel mai frumos film, cel mai bun film, cele mai bune filme

"Aliatul" este un film care te pune pe ganduri, un film despre iubire necondiționată și curaj, despre toleranță și întelegere, despre încredere și sacrificiu. Este foarte frumos. Mergeți să-l vedeți. De la mine are nota 10!

Filmul este distribuit de Ro Image și îl puteți vedea în cinematografele Cinema City începând cu 2 Decembrie 2016.