vineri, 4 noiembrie 2016

"Doctor Strange", noua senzație Marvel, din 3 Noiembrie la IMAX

movies, stephen strange, doctor strange, ranevents, blogger, movie lover, strange, doctor, avanpremiera, Giulia Anghelescu, Nicoleta Nucă, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Loredana Dinu (campioană olimpică la spadă, Rio 2016), Andrei Leonte, Alexia Ţalavutis, Maria Radu, Mircea Eremia, Liviu Teodorescu, Sasha Borona (Trupa Atelier), George şi Lorena Buhnici, Dorin Chioţea, Ramona Solomon, Camelia Bălţoi, Vitalie Cojocari, Daniel Niţoiu, Petre Fumuru, Valentin Butnaru, Alice Năstase-Buciuta, Alin Gălăţescu, Norris Măgeanu şi mentalistul Vlad Grigorescu
Am fost miercuri, 2 Noiembrie, la vizionarea de presă a filmului "Doctor Strange", eveniment organizat de Ranevents Comm. Filmul m-a lăsat mască: efecte speciale atât de faine legate de arhitectura clădirilor nu am văzut în niciun film până acum. Am așteptat cu sufletul la gură apariția noului erou Marvel într-un film care depășește orice imaginație. Absolut fără cuvinte. Este excepțional! După cum vedeți și în trailer, în câteva secvențe apar clădiri întoarse cu susul în jos, oameni zburând de colo-colo, gravitația fiind ceva relativ. Manipularea fizică a materiei folosind vrăji, teleportarea dintr-un loc în altul prin porți deschise în timp, călătorii în lumea paralelă, cea a nevăzutului și Ochiul lui Agamotto, cel care se află în centrul acțiunii, făcând posibilă manipularea timpului, toate aceste lucruri fac din "Doctor Strange" un must see movie.

Despre film

După cum știți, eroii Avengers salvează lumea de tot felul de pericole fizice. Misiunea lui Strange este de a salva omenirea de amenințările spirituale.

Filmul prezintă povestea renumitului neurochirurg Dr. Stephen Strange (jucat genial de Benedict Cumberbatch, actor care mi-a plăcut mult și în filmul în care l-a interpretat pe Alan Turing, "The Imitation Game", apărut în 2014), a cărui viață se schimbă pentru totdeauna din cauza unui accident de mașină îngrozitor, în urma căruia a devenit incapabil să-și mai folosească mâinile. Când medicina tradițională nu îl mai poate ajuta, este forțat să caute vindecare și speranță într-un loc improbabil - misterioasa enclavă cunoscută drept Kamar-Taj, unde o cunoaște pe The Ancient One (Tilda Swinton). Treptat, își dă seama ca acest loc nu este doar pentru însănătoșire, ci și linia întâi a unei lupte duse împotriva forțelor întunecate, care urmăresc să distrugă realitatea. În scurt timp, Strange, înarmat cu noile puteri magice dobândite, este obligat să aleagă între a se întoarce la averea și statutul său, sau să lase tot în urmă pentru a apăra lumea, fiind cel mai puternic vrăjitor care a existat vreodată.

Dr. Stephen Strange este mândru, orgolios, are un ego puternic și știe că este unul dintre cei mai buni neurochirurgi din lume. Mi s-a părut că seamănă la caracter cu personajul Dr. House, din renumitul serial "House", având în vedere comportamentul și atitudinea față de ceilalți. Un adevărat savant, Strange este perseverent, citește cărți de specialitate cu foarte mare ușurință, muncește foarte mult și îi place să învețe - "practice and learning make you better". Exact aceste lucruri îl fac să ajungă maestrul Strange.


Cine a fost la eveniment?

La evenimentul de lansare au participat Giulia Anghelescu, Nicoleta Nucă, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Loredana Dinu (campioană olimpică la spadă, Rio 2016), Andrei Leonte, Alexia Ţalavutis, Maria Radu, Mircea Eremia, Liviu Teodorescu, Sasha Borona (Trupa Atelier), George şi Lorena Buhnici, Dorin Chioţea, Ramona Solomon, Camelia Bălţoi, Vitalie Cojocari, Daniel Niţoiu, Petre Fumuru, Valentin Butnaru, Alice Năstase-Buciuta, Alin Gălăţescu, Norris Măgeanu şi mentalistul Vlad Grigorescu, alături de jurnalişti şi bloggeri, care au avut parte de o seară magică şi de o experienţă de vizionare spectaculoasă la avanpremiera filmului "Doctor Strange", pe care l-au urmărit în sala T IMAX de la Cinema City din AFI Palace Cotroceni.

Cea mai nouă producţie din Universul Cinematografic Marvel i-a impresionat pe invitaţi, odată cu introducerea pe marile ecrane a acestui nou super-erou, învestit cu puteri magice şi aptitudini rare, care deschide calea către o nouă eră de poveşti pline de adrenalină şi acţiune.

Filmul "Doctor Strange” este distribuit de Forum Film România şi este disponibil în cinematografe din 3 noiembrie 2016, în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos. Biletele s-au pus deja în vânzare în cinematografele partenere.

PS: Nu plecați la finalul filmului. Veți avea parte de două surprize, așa cum Marvel ne-a obișnuit deja.



***
Despre Forum Film România

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, Lionsgate, Weinstein, FilmNation şi alţi independenţi. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.