miercuri, 18 noiembrie 2015

DefCamp 2015 - conferinta de securitate cibernetica

DefCamp 2015 - Cea mai mare conferinta pe teme de securitate cibernetica din Romania - Silviu Pal Blog
Lucrezi în IT? Cu siguranță ai nevoie să știi cum să îți protejezi munca. Pentru aceasta a fost creată DefCamp, cea mai mare conferință pe teme de securitate cibernetică din România și printre cele mai importante din Europa Centrală și de Est. Anul acesta, DefCamp este organizată de Asociația Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România (CCSIR), cu sprijinul Orange România, BitDefender și Checkmarx, susținut de Ixia, Safetech, Beyond Security și Cert Sign by UTI.

După ce prima ediție a fost la Bran și a adunat 80 de participanți, DefCamp 2015 se va desfășura între 19 și 20 noiembrie, la Crystal Palace Ballroom - Calea Rahovei nr. 198A, și sunt așteptați peste 700 de participanți, din aproximativ 30 de țări. Câteva zeci de speakeri specializați și recunoscuți la nivel mondial în industrie vor aduce în atenția publicului subiecte din cele mai noi cercetări în securitate cibernetică. Totuși, orice discuție despre securitate cibernetică trebuie să aibă în vedere două direcții principale: soluția și identificarea problemei. Pentru aceasta din urmă se bat atât companiile specializate în software de protecție, cât și hackerii.

DefCamp organizează în acest sens, de-a lungul celor două zile de conferință, finala celui mai important concurs de white hacking din Europa Centrală și de Est: DefCamp Capture the Flag (D-CTF). În etapa de calificare au participat aproape 1.200 de echipe din peste 80 de țări, iar câștigătorii vor fi recompensați cu premii in valoare de 3.000 de euro, constând în bani, gadgeturi și hardware pentru computerele lor. Mai mult, calificarea în finala acestei competiții le asigură participanților bilete gratuite la DefCamp 2015, dar și prezența la alte competiții internaționale de tipul Capture the Flag. Cele mai multe echipe înscrise sunt din România, Rusia şi SUA, iar pe locul patru este Japonia.

Mai multe detalii puteți afla de pe site-ul oficial DefCamp.

Multumesc Caracteristic.ro pentru comunicat. DefCamp 2015 - Cea mai mare conferinta pe teme de securitate cibernetica din Romania - Silviu Pal Blog